Ultrahang bérlés

Béreljen innovációt, bővítse szolgáltatásait!

Az egyik leggyorsabban fejlődő terület az orvostudomány és azon belül is a diagnosztika. A lehetőség, hogy az orvos beláthasson az élő testbe, vágás és mindenféle külsérelem nélkül, és felmérje a benti viszonyokat, óriás lehetőség mind a megelőzés, mind a gyógyítás területén. Folyamatosan kerülnek kifejlesztésre a betegségek megelőzését, illetve korai felismerését szolgáló műszerek, ez a terület igen expanzív fejlődést mutat. Ennek megfelelően az orvosok, magánrendelők és magánklinikák is a fejlesztési kényszer folyamatos nyomása alatt állnak.

A fejlett diagnosztikai eszközök azonban nagyon drágák, nem csak a vételáruk és a magas szállítási költségek miatt, hanem a rendszeres bevizsgálási és tanúsítási kötelezettség miatt is. Sok szakorvost és magánrendelőt az riaszt vissza attól, hogy a szolgáltatásaik részévé tegyék az ultrahangos diagnosztikát, hogy a tulajdonos attól tart, hogy a készülékekkel járó megterhelést nem tudja kitermelni. De sajnos a páciensek elvárásaikkal nem sokáig fogják már tolerálni a diagnosztikai eszközök hiányosságát, az állandó ügyfélkört megtizedelheti, ha ultrahangra másik rendelőbe kell menniük.

Ugyanakkor a közismerten drága eszközök jelenléte az Ön rendelőjében bizalmat kelt a betegekben (akik számára nem feltétlenül derül ki, hogy az ultrahang bérlés vagy vásárlás révén került oda), azt sugallja, hogy az Ön rendelője szakmailag és anyagilag is stabil lábakon áll.

Az ultrahang bérlés több szempontból is áthidaló megoldás lehet:

  • elkerülheti egy nagyobb összeg egyszerre történő kiadását, illetve lekötését, helyette havi bérleti díjat fizethet,
  • tesztelheti a páciensi kört, hogy mekkora igényük van a szolgáltatásra, és milyen költségek mellett hajlandóak igénybe venni,
  • a bérlési díj megfizetésén túl nem kell más költséggel és kötelezettséggel foglalkoznia az ultrahang gépeket illetően (szállítás, javítás, bevizsgálás, átvizsgálás),
  • előfordulhat, hogy a kedvezőbb anyagi paraméterekkel elérhető bérlési konstrukcióban a nagyobb méretű, illetve szélesebb körű tudással rendelkező gépet fogadhat be a rendelőjébe, mint abban az esetben, ha ragaszkodik a készpénzes vásárláshoz vagy a hitelhez.