Nőgyógyászati ultrahang

A nőgyógyászat területén az ultrahang készülékek nem kizárólag diagnosztikai célokat szolgálnak. A várandósság ideje alatt annak vágya, hogy megláthassuk mi történik odabent, sokszorosára nő, nem csak az orvos, hanem a kismama és annak családja részéről is.

A terhesség hónapjainak, az embrió fejlődésének nyomon követése természetesen szoros megfigyelést kíván, hiszen szükség esetén már a közbeavatkozásra is lehetőség van. Ugyanakkor az utóbbi évek tudományos megfigyelései is bizonyítják, hogy a baba fejlődéséhez szervesen hozzájárul már az embriókorban is a szülőkkel kialakított érzelmi kötelék, amelyet a nőgyógyászati ultrahang készülékek tesznek lehetővé és támogatnak.

A nőgyógyászati ultrahang olyan sok területen és annyiféle célra felhasználható, hogy igen gyakran kerül sor az alkalmazására. Lévén, hogy az ultrahang készülékek igen drágák, sok magánkórház-, és rendelő – legalábbis úgy véli – nem engedheti meg magának, hogy beszerezzen egyet, vagy ha már egy van, igazi luxusnak éreznék újabb üzembe állítását, még akkor is, ha egészen más szolgáltatásokat nyújtana ez a másik készülék.

Tény, hogy főleg a szülészet területén már annyiféle nőgyógyászati ultrahang eszközt fejlesztettek ki, hogy a legújabb fejlesztésekkel lépést tartani szinte lehetetlenség. Az a vállalkozás is meddő volna, hogy minden lehetséges szolgáltatást biztosítsunk egy magánrendelőben. Ugyanakkor érdemes elgondolkodni azon, hogy ha nőgyógyászati ultrahang készüléket nem megvesszük, hanem béreljük, mennyivel rugalmasabban alakíthatjuk saját eszköztárunkat is és a pácienseknek nyújtott szolgáltatások körét is.

A nőgyógyászati ultrahang készülékek bérlése akár rövid, akár hosszú távra is lehetséges, így ha valamilyen okból másik típusra szeretne váltani, sokkal könnyebben megteheti, mint saját gép vásárlása esetén. A bérlés ideje alatt a javítások, karbantartás, a bevizsgálás a bérbe adó felelőssége. Nőgyógyászati ultrahang gépeink esztétikailag és működésileg is kifogástalanok, a bérlők számára mi szállítjuk ki és szereljük össze a műszereket.

Természetesen használati útmutatót is biztosítunk, sőt oktatásra is sor kerülhet igény esetén.