Praktikus a hordozható ultrahang

Praktikus a hordozható ultrahang

A hordozható ultrahang nagy előnye, hogy – amint az a nevében is benne van – teljesen mobil, nincs helyhez kötve, így akár az is lehetséges, hogy a beteget anélkül vizsgálják meg, hogy elmozdítanák a helyéről. Ez különösen jól jön nagyon rossz állapotú betegek esetében, valamint például baleseteknél, amikor veszélyes lehet a sérült mozgatása.

Milyen egy hordozható ultrahang?

A hordozható ultrahangnak számos olyan paraméternek kell megfelelnie, ami egy hagyományos ultrahangkészülékkel szemben nem merül fel követelményként. Ilyen például, hogy mérete alapján is alkalmasnak kell lennie a mozgatásra, vagyis nem lehet hatalmas, hiszen akkor nehéz lenne szállítani. Ugyanezen okból kifolyólag az is fontos, hogy a súlya ne legyen túl nagy, különben igencsak nehézkesen lenne elmozdítható – pedig éppen az lenne a lényege, hogy könnyű legyen egyik helyről a másikra vinni. Nagyon fontos, hogy könnyű legyen a szállítás, valamint a készülék üzembe helyezése se lehet különösebben bonyolult, hiszen sok esetben számít az idő, nem mindegy, milyen gyorsan tudják elvégezni a vizsgálatot.

Hordozható ultrahang használtan

Praktikusságából és diagnosztikai értékéből adódóan a hordozható ultrahangok általában véve nem számítanak olcsó mulatságnak. Van azonban mód arra, hogy némileg kedvezőbb áron szerezzük be, ez pedig az, ha használtan vesszük meg. A használt ultrahangkészülékek ugyanolyan jól tudnak működni, mint a teljesen újak. Ez általában biztosított is, köszönhetően annak, hogy egy használt készüléket mindig bevizsgálnak, mielőtt újra értékesítik. Ezek a gépek tehát ugyanolyan jók, mint az újak, az áruk azonban lényegesen kedvezőbb, ami sok esetben nem utolsó szempont, hiszen rengeteg egészségügyi intézmény kénytelen kevés pénzből gazdálkodni.