Nem ósdi a használt ultrahang

Nem ósdi a használt ultrahang

 Mivel egy igen nagy értékű, és komoly orvosi diagnosztikai eszközről van szó, mielőtt egy ultrahangkészülék tulajdonost váltana, mindig bevizsgálják, hogy valóban minden szempontból megfelelő-e a működése, teljes értékű diagnosztikai eszköznek lehet-e tekinteni. Így garantált, hogy egy használt ultrahanggal se nyúl mellé az új tulajdonosa, és minden szempontból megalapozott diagnózisokat tud felállítani.

Miért cserélik le?

Természetesen adódik a kérdés, hogy miért cserél le valaki egy teljesen jól működő ultrahangkészüléket. Nos, ennek sokszor csak annyi az oka, hogy egy újabb verziót dobott piacra a gyártó, és az adott egészségügyi intézmény fontosnak tartja, hogy mindig a legmodernebb technikát használja. Az is gyakori, hogy egy pályázat útján elnyert fejlesztési lehetőség keretein belül frissítik az eszközparkot, és emiatt lecserélik a meglévő gépeket. Ezekben az esetekben világos, hogy a gépeknek nincs semmi bajuk, így nyugodtan tovább lehet őket használni, azonban ilyenkor is elvégzik az említett vizsgálatokat a gépen, hogy biztosan megfelelnek-e orvosi célokra.

Többféle készülék kapható használtan

A használt ultrahangok skálája legalább olyan széles, mint az újaké. Ennek megfelelően rengetegféle ultrahangkészülék kapható használtan. Hozzájuthatunk hordozható ultrahanghoz, nőgyógyászati ultrahanghoz, de akár olyanhoz is, ami képes a modern 4D technológiára is.
A legfontosabb, hogy mindig előre gondoljuk át, mi az, amire szükségünk van, mire szeretnénk az ultrahangot pontosan használni, milyen igények merülhetnek fel, ez alapján pedig már nem lesz nehéz kitalálni, milyen használt ultrahangot keressünk. Ez a megoldás ideális alternatíva abban az esetben, ha kevés pénzből vagyunk kénytelenek gazdálkodni, ugyanis jóval olcsóbbak, mint az újak.