Mit látunk a babamozin?

Mit látunk a babamozin?

4D babamozinak a megfelelő ultrahang készülékkel készített mozgóképet nevezzük, amely egymást követő 3D-s ultrahangfelvételek sorozatából áll (így lesz a folyamat része a negyedik dimenzió, azaz az idő). A babamozi tulajdonképpen az anyai méhben növekedő magzat élethű, részletgazdag térbeli képe, amely a mozgásokat is nyomon követi, szinte videofelvétel a kíváncsi szemek számára csak nehezen meglátható embrió titkos életéről.
 
A 4D babamozi nem diagnosztikai eljárás, hanem pótolhatatlan élmény: az édesanyja hasában növekvő gyermek „meglesésének” lehetősége, a fejlődés nyomon követése lépésről lépésre, olyan titkok felfedezésének útja, ami ritka volt eddig és nem olyan régen van rá lehetőség.
A babafilmet DVD-re kiírva megkapják a szülők, így a felemelő, izgalmas, sosem látott élményeket bárkinek megmutathatják, akinek csak akarják.
 
Kiváló eszköz arra, hogy a környezetükkel, baráti körükkel, szüleikkel és testvéreikkel megoszthassák a szülővé válás felett érzett érzelmeiket, vagy beszélgetéseket kezdeményezzenek a témában. A képen-filmen látott magzat a rokonok számára is valóságosabb „kézzel foghatóbb”, mintha csak beszélgetés témájaként kerülnek kapcsolatba a világra készülődő kisgyermekkel.
 
A 4D babamozi készítésére legalkalmasabb időszak a 22. és 32. hét közötti időszak. Ennél kisebb babák még nem elég formásak, még nem alakult ki náluk az emberi mivoltra emlékeztető testalkat. A 32. hétnél idősebb terhességek esetében pedig a baba  mér túl fejlett a felvételhez, kitölti a mama pocakját, nincs mozgástere, kevés a magzatvíz és a hasfal is túlságosan megvastagszik ekkorra.
 
Napjaink orvostudománya egyre nagyobb figyelmet szentel a fizikai síkon megszerezhető információk (diagnosztikai eljárások) mellett a lelki síkon zajló eseményeknek. Így kerül egyre inkább előtérbe a mama lelkiállapota és a gyermekéhez való viszonya a terhesség folyamán. Ez az innovatív terület helyet kér magának a korral haladó nőgyógyászati rendelőkben és klinikákon is. A legtöbb készülék alkalmas ma már többféle ultrahangos vizsgálat elvégzésére is, és mivel ezek nagyon költséges beszerzésű és fenntartású műszerek, ha egy klinika szeretne beszerezni egyet, érdemes a bérlést választani.