Magánnőgyógyászoknak elengedhetetlen az ultrahang

Magánnőgyógyászoknak elengedhetetlen az ultrahang

 Nem véletlen, hogy a kórházakban, rendelőintézetekben a nőgyógyászati osztályon magától értetődően van ultrahang, de ma már a legtöbb magánrendelővel szemben is elvárás a nőgyógyászati ultrahang megléte – olyannyira, hogy sok nőnél meghatározó az orvosválasztás során, hogy a kiszemelt doktor rendelőjében van-e ultrahangkészülék. Ez persze teljesen érthető: ha helyben el tudják végezni az abszolút diagnosztikus értékű vizsgálatot, nem kell emiatt külön a kórházba is elmenni, így rengeteg időt megspórolhatnak.

Az ultrahang a legjobb eljárás

A szülészet-nőgyógyászat területén egyértelműen az ultrahang az, ami a leghatékonyabb, és minden szempontból a legjobb képalkotó diagnosztikai módszer. Ennek több oka is van: a belső női nemi szervek tökéletesen ábrázolhatók és áttekinthetők az ultrahang segítségével. Másrészről pedig az ultrahang nincs káros hatással a szervezetre, ami nagyon fontos, a sugárterhelés ugyanis például negatívan hat a termékenységre, így amennyiben lehetséges, a sugárzással járó módszereket el kell kerülni. Összességében tehát a nőgyógyászati ultrahang kiváló diagnosztikai értékű, emellett nincs káros hatása a vizsgálat szervekre vagy azok környékéra, így bátran alkalmazható, még terhesség esetén is.

Használtan is beszerezhető

A nőgyógyászati ultrahang természetesen nem olcsó, azonban használtan is beszerezhető, így lehet rajta spórolni. Fontos, hogy a magánpraxisokban is elérhető legyen a nőgyógyászati ultrahang, ugyanis sok nő úgy választ magánorvost, hogy azt is figyelembe veszi, van-e a rendelőjében ultrahang. Ennek oka igen egyszerű, senki nem szeretne a pénzbe kerülő orvosi vizsgálat után még a kórházba is elmenni, hogy ultrahanggal megnézzék, ha ezt lehetne egy kalap alatt is intézni. A jól felszerelt rendelő tehát több beteget hozhat, ami mindenképpen jót tesz a praxisnak.